ян. 11

КАК ВАШАТА POS СИСТЕМА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ОПТИМИЗИРАТЕ МЕНЮТО СИ

Едно от първите решения за всеки стартиращ ресторант е какъв тип кухня да се предлага. Това определя не само стила на ресторанта, но и профила на клиента, който ще го посещава. Ето защо разбирането за това как работи едно меню, кога то е или не е достатъчно добро, е от решаващо значение за крайния резултат.

Ползването на добра платформа за управление на ресторант, ще ви даде възможност да прецизирате менюто си така, че да го адаптирате към вкусовете на клиента и с това да увеличите печалбите. Малко собственици на заведения за хранене си дават сметка, че POS системата им за управление разполага с данни за всички най-поръчвани ястия и напитки. Стъпвайки на тези данни лесно и бързо може да се изготви анализ за профила на клиента, който посещава обекта Ви. Тази информация е ценна и способства да се отсеят рецепти от асортимента, които не са предпочитани или твърде рядко поръчвани.

Как ще се отрази това? Това може да доведе до премахване на страница или няколко от менюто Ви, с което ще улесните клиента при избора му на храна или напитка. Знаем колко объркващи могат да бъдат дебелите менюта, в които обикновено половината от предложените блюда ги няма. Това дразни клиента.

От друга страна, няма да имате излишни продукти в кухнята, които да поддържате на склад, само защото фигурират в менюто. Така ще се намали и процентът на брак, в случаите когато даден продукт се зарежда, но рецептите в които участва не се поръчват. Ако използвате още по-задълбочено възможностите на своята система и проследявате правилно складовите си наличности, ще си гарантирате точна наличност от нужните продукти.

Нещо повече, ако използваната от вас POS система позволява работа по предварителна заявка, то тогава ще направите изключително прецизно оптимизиране и калкулиране на цените и наличностите. Съвременните POS системи позволяват на клиентите ви да заявят предпочитаното от тях обедно меню (да речем) през уеб базирана платформа или да го изберат предния ден на място в обекта Ви, чрез специализиран POS. Ето как Вие ще получите информация за ястията които представляват интерес и количествата в които да ги приготвите.

Оптимизирането на менюто ще забърза работата на персонала Ви. Само с няколко кратки справки от страна на своята POS система, бихте могли да подобрите процесите в ресторанта си и да станете по-ефективни.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *